Globetrotter

Det er noe med det. Hvordan i-paden din streiker når du sitter på flytoget hver gang du er på farten til en viktig bedriftskonferanse. Er det noen konfigurasjonsproblemer? Ta meg for eksempel. Jeg er styremedlem i en organisasjon som fasiliterer fremdrift av bistandsprosjekter. Derfor er jeg stadig på farten. Særlig når jeg skal til London til vår hovedsamarbeidspartner Assist.org, er det mange henvendelser i forkant. De bare plinger inn. Men når jeg sitter der på det stillegående flytoget, står skjermen helt i stå og hjulet indikerer at i-paden jobber. Også jeg skal jobbe, tenker jeg idet jeg ser et snekledd landskap fyke rolig forbi.

Solen skinner tålmodig på aldrende låver og ufravikelige snefonner. En rastløs motorvei deler landskapet med reisende biler og velfylte lastebiler som jager frem mot formål. Men så er flytoget fremme ved Gardermoen Airport. Som den viktige bedriftskunde jeg er, er første prioritet å sjekke inn. Avverge at jeg mister flyet. Som en av de første ved utgangen har jeg min stresskoffert i hånden og min lille reisebag effektivt sneid om skulderen. Jeg skal ut.

Det er litt av et stress. For når man står i kø i Tax free-butikken, har man allerede forsert en håndfull formidable køer. Og det selv om jeg velger fast track, alltid. Jeg får det dekket da. Jeg har noen yndlingskonfetti som jeg alltid kjøper, Venchi, assortert italiensk. De er et must på hotellrommet, sammen med en eksklusiv brandy. Jeg kjøper også med noen flasker Eau de cologne, det er fint å ha. Hvis man ikke bruker opp alle, kan man alltid sette til side en og gi den bort som en gave til rett person. Da får man alltid noe tilbake, på noe vis, det er nå min erfaring.

Med alle innkjøp i havn er det bare å finne seg til rette i den ergometisk tidsriktige lenestolen i VIP-loungen. Det er lenge til boarding. Og her fungerer i-paden plutselig som før. Jeg trenger altså ikke å kjøpe en ny med det første. Det er altså det der flytoget, uten tvil. Konfigurasjonsproblemer. Var det ikke noen som nevnte det en gang? Da er det bare å sjekke mail. Og så rolig og fin stemning det er her i loungen. Hun servitøren der borte i baren virket veldig søt. Kanskje jeg skal gå bortom der og ta meg et glass chablis? Ja, la oss se. Hva var det den forestående konferansen handlet om igjen?

- Terence Duncan